fbpx

Blogi

Ilmalämpöpumppu rivitaloasuntoon

2.6.2022

 • Vanhan ilmalämpöpumpun huolet 
 • Ilmalämpöpumpun ja asennustarvikkeiden vaihto uuteen
 • Samsung etähallinta
 • Samsung WindFree – vedoton viilennys
 • Samsung Nordic WindFree Geo vaihtoasennus lyhyesti
 • Mistä voin pyytää tarjouksen 

Rivitalokohteessa asiakkaalla oli vanhan ilmalämpöpumpun kanssa huolia. Päällimmäisenä tuleva kesä ja kuinka vanha laite jaksaa viilentää oleskelutiloja, kun aurinko paistaa miltei koko päivän asuntoon. Vanhan ilmalämpöpumpun ikä sekä häiriötä muodostaneiden käyntiäänten yhteisvaikutuksesta laitteen uusiminen tuli ajankohtaiseksi nyt kesän kynnyksellä. Vanhan järjestelmän hallintaa ei myöskään ollut mahdollista suorittaa ”etänä”, kun laitteesta puuttui sovellusohjauksen mahdollistama wifi-tuki.

Asennustarvikkeiden päivitys

Uusitun Samsung Nordic WindFree Geo -ilmalämpöpumpun lisäksi vaihdettiin vanhoja asennustarvikkeita uusiin. Sähkövalmiuksia paranneltiin uuden turvakytkimen voimin, kourut ja vanha putkitus uusittiin. Vanhassa laitoksessa kiertäneet mahdolliset epäpuhtaudet eivät häiritse uuden Samsung ilmalämpöpumpun toimintaa, kun putkisto on uutta, puhdasta ja laitoksen tiiveys sekä tyhjiöinti on asianmukaisesti asennuksen yhteydessä suoritettu. Vanhan epävakaan ulkoyksikön telineen tilalle vaihdettiin tukevampi uusi maaeteline ja telineen tueksi asennettiin betonilaatat.

Samsung-ilmalämpöpumpun hallinta ja ominaisuudet

Asiakkaan vaatimuksena uudelle ilmalämpöpumpulle oli myös mahdollisuus ohjata laitetta omalla puhelimella ja niin sanotusti etänä. Samsung Nordic -perheen ilmalämpöpumpuista sekä jäähdytinjärjestelmistä kaikista löytyy valmis wifi-tuki. Erillisiä lisätarvikkeita tai ohjauskortteja ei tarvitse ilmalämpöpumppuun enää asentaa.

Samsung Nordic ja RAC-ilmalämpöpumpuista löytyy wifi-tuki, joka on mahdollista yhdistää langattomasti toimivaan internet-verkkoon. Samsung Smart Things -sovelluksella onnistuu etähallinta ja lisäominaisuuksien käyttö mistä käsin tahansa, vaikka omalla matkapuhelimella. Smart Things -sovelluksen saat älylaitteesi sovelluskaupasta ladattua. Oman Samsung-ilmalämpöpumpun yhdistät nopeasti sovelluksen ohjeistamana ja itse laitteen käyttö tai ohjaus on helppoa Smart Thingsin monipuolisella alustalla. Sovellus on myös suomenkielinen. 

Sovellusohjauksella voit hallita perustoimintojen lisäksi yksilöllisiä älyominaisuuksia. Esimerkiksi viikkoaikataulujen määrittely, suodatinpuhdistuksen tuntilaskurin muutokset ja muistutuksen nollaus, puhdistustoiminnon käyttöönotto viilennyskäytöllä tai hiljaisen käynnin valinta onnistuvat suoraan sovelluksen kautta. Perustoimintoja ovat puhalluksen nopeuksien valinta, lämpötilan viilennys tai lämmityskäyttö ja luonnollisesti laitteen sammutus tai käynnistys. Kaikki voidaan suorittaa Smart Things -sovelluksella.

Samsung WindFree

Sisäyksikön sijoittelulla voidaan vaikuttaa laitteen optimaalisen toimintaan ja ilman kierrättämiseen asunnossa hyvinkin paljon. Sisäyksikön puhallusilman heittomatka voi olla 10–20 metriä ja parhaalle mahdolliselle paikalle sijoiteltu laite helpottaa tukalaa lämpöä tai sen tarvetta asunnon perimmäisessäkin huoneessa. Tässä kohteessa vanhan laitteen sisäyksikkö oli niin sanotusti oleskeluvyöhykkeellä, kuten se useimmiten on. Asiakkaalla oli huolena, että kuinka puhallusta tulisi säädellä tai suunnata kesäkuumalla, jotta puhallusilma ei aiheuttaisi häiritsevää ääntä tai viileää vetoa. Samsungin oman WindFree-toiminnallisuuden vuoksi pienikin huoli vedon tunteesta on aiheeton. Samsung WindFree -ilmalämpöpumpussa on paneeli, jossa on 21 000 mikroreikää, jonka läpi ilma puhalletaan tasaisesti koo huoneistoon. Mukavan sisäilmalämpötilan ylläpito viilennyskäytöllä on täysin vaivatonta WindFree-toiminnolla, jonka voit käynnistää yhdellä napin painalluksella kaukosäätimestä tai Smart Things -sovelluksella.

Samsung Nordic WindFree Geon vaihtoasennus lyhyesti

 • Nykyaikaiset ilmalämpöpumput ovat hiljaisempia, monipuolisempia ja energiatehokkaampia kuin 5–10 vuotta tai vanhemmat laitteet.
 • Vanhan ilmalämpöpumpun uusimisen yhteydessä yleensä vaihdetaan mahdollisimman paljon asennustarvikkeita, jolloin uusi järjestelmä näyttää ja toimii parhain mahdollisin tavoin.
 • Samsung-ilmalämpöpumput ovat etäohjattavia ja lisäosien asennusta laitteelle tai lisäkustannuksia ei enää tule. Tarvitset vain sovelluksen älylaitteellesi.
 • Samsung Smart Things on suomenkielinen, monipuolinen ja helppokäyttöinen sovellus, jonka yhdistäminen onnistuu helposti.
 • Samsung WindFree-toiminto on käytännössä vedoton viilennys, jolloin ikävää ja kovasta puhallusilmasta johtuvaa ikävää vedontunnetta ei muodostu
 • Samsung Nordic WindFree Geo -ilmalämpöpumppu on testattu vastaamaan meidän pohjoisen vaihtelevia ja vaativia olosuhteita. Lämmitystehoa saadaan tuotettua jopa – 30 C° pakkasella 
 • Laitteella on 5-vuoden valmistajan täysi takuu. (Takuuehtona on asianmukainen laiteasentajan käyttöönottopöytäkirja vaatimuksien mukaisesti suoritetusta asennustyöstä)
 • Lue lisää Samsung Nordic WindFree Geo (Linkki)

Samsung-ilmalämpöpumppujen asennusta voit kysyä suoraan paikalliselta asennusliikkeeltäsi!

Voit myös jättää meille esitäytetyn yhteydenotto- ja tarjouspyynnön, jolloin me välitämme paikalliselle ammattilaiselle tarjouspyyntösi.

Mukavaa kesää ja pysytään viileinä!

Joni Salovaara

Combi Cool, Samsung Tiimi